Overslaan en naar de inhoud gaan

Opvoeden kan soms flink lastig zijn.

Zeker als uw kind ongewenst gedrag vertoont. Niet luisteren, driftbuien, altijd de baas willen spelen…het kan de opvoeding behoorlijk stressvol maken. Ook het opvoeden van pubers is voor veel ouders een grote uitdaging. Wij helpen u om te gaan met allerlei opvoedingsvragen.

Wij maken veel gebruik van Triple P, een programma voor opvoedingsondersteuning. Triple P staat voor Positief Pedagogisch Programma en helpt ouders bij veelvoorkomende opvoedingsvragen. We besteden aandacht aan het gedrag van kinderen en leren u uw kind te ondersteunen. Consequent zijn en belonen van goed gedrag zijn hierbij erg belangrijk. Met het programma leert u positief opvoeden en – ook belangrijk – te genieten van het opvoeden.

U kunt ook bij IMW terecht met vragen over bijvoorbeeld (ouderlijk) gezag, onderhoudsplicht en ouderbijdrage. Of word jij binnenkort 18 jaar en wil je weten wat er voor jou verandert? Neem gerust eens contact met ons op voor informatie en advies.

Lisa:

Lisa is een schat van een kind, met een stevige eigen wil. Zo’n kind waarvan de mensen zeggen: "die komt er wel!". Als Lisa iets in haar hoofd heeft moet dat ook precies zo gebeuren. Toen Lisa op een dag weer gillend in de speeltuin lag, omdat ze niet weg wilde, hebben de ouders zich bij IMW gemeld voor opvoedondersteuning. Daar leerden ze bijvoorbeeld dat ze ook invloed hadden op Lisa’s driftbuien. De methode Triple P liet zien dat het zeurgedrag van Lisa beloond werd doordat de ouders vaak toegaven.

De ouders blijven nu rustiger, omdat ze meteen ingrijpen als Lisa niet luistert. Ook leerde Lisa om zichzelf weer rustig te maken tijdens een driftbui.