Overslaan en naar de inhoud gaan

Instituut voor Maatschappelijk Werk

Het IMW (Instituut voor Maatschappelijk Werk) ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen bij vragen en problemen die zij niet alleen kunnen oplossen. Samen met de cliënt en zijn of haar netwerk zoeken we naar duurzame oplossingen op het gebied van opvoeding, echtscheiding, financiën, huiselijk geweld en psychosociale problemen.

Wij zijn er voor inwoners van Tilburg, Goirle, Gilze en Rijen en Dongen. We zijn goed zichtbaar en bereikbaar in de wijk. Iedereen kan gratis bij ons terecht voor hulp en ondersteuning.

De Tilburgse Aanpak
In Tilburg werkt het IMW volgens de Tilburgse Aanpak, samen met GGD Hart voor Brabant, MEE regio Tilburg, Loket Z en de afdeling Werk & Inkomen van de gemeente.
Deze organisaties, herkenbaar aan het label T-Aanpak, organiseren hulp en ondersteuning dichtbij en op maat. Zij werken vanuit de wijk en volgens dezelfde aanpak. Waar nodig komt er één plan voor één gezin. De professionals van deze partners bieden zelf ondersteuning of regelen dat er intensieve hulp komt. U krijgt één contactpersoon.

Logorij partners T-aanpak.jpg 

 

Meer informatie over de Tilburgse Aanpak vindt u op de website van de gemeente Tilburg.

Dongen, Goirle en Gilze en Rijen
In de gemeenten Dongen en Gilze en Rijen participeert het IMW in de Sociale Teams, in de gemeente Goirle maken we deel uit van ’t Loket.
Meer informatie vindt u op de websites van de betreffende gemeentes.