Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit is een psycho-fysieke training, waarin leerlingen mentale en fysieke vaardigheden aanleren.

Tijdens de training leren jongeren zich te uiten, op te komen voor zichzelf en naar elkaar te luisteren. Ze bespreken met elkaar hoe ze onveilige situaties kunnen voorkomen. En als ze daar toch in komen, hoe ze zichzelf in veiligheid kunnen brengen en hoe ze om hulp kunnen vragen. In de lessen stimuleren we jongeren om te vertrouwen op hun eigen gevoelens en intuïtie. Ook leren ze zich in te leven in de gevoelens van een ander, grenzen van anderen te respecteren en negatieve groepsdruk te weerstaan.

Er wordt gewerkt met spel, oefeningen, drama, lichaamswerk en gesprekken. Rots en Water bestaat uit 8 tot 10 lessen en wordt zowel klassikaal als buitenschools in verschillende leeftijdsgroepen aangeboden.  

Naast ons bestaand trainingsaanbod werken wij ook op vraag. Onze deskundige medewerkers kunnen voor u een training op maat ontwikkelen, die precies aansluit bij uw behoefte.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Bel dan naar de afdeling Trainingen, telefoonnummer 013 5839510. Of stuur een mail naar trainingen@imwtilburg.nl.