Overslaan en naar de inhoud gaan

Het Marietje Kessels Project (MKP) is een psycho-fysieke training, waarin kinderen zowel mentale als fysieke vaardigheden aanleren.

Door het MKP-project vergroot de weerbaarheid van kinderen. Het project wil voorkomen dat zij slachtoffer worden van machtsmisbruik en/of zich zelf schuldig maken aan intimiderend of grensoverschrijdend (dader)gedrag, zoals pesten.

Tijdens het project oefent een groep in fysieke weerbaarheid. Kinderen leren technieken zoals loskomen, afweren en ontwijken. Zo worden ze ook lichamelijk weerbaar. Met de wetenschap dat ze zelf iets kunnen doen, worden kinderen sterker, zelfverzekerder en minder bang. Een kind met een weerbare uitstraling wordt bovendien minder snel lastig gevallen. Ook is er veel aandacht voor mondelinge weerbaarheid en uitstraling.

Een vrouwelijke trainer geeft les aan de meisjes; een mannelijke trainer aan de jongens. Behalve de weerbaarheidstrainers zijn ook leerkrachten van school bij de lessen aanwezig. MKP bestaat uit 12 sekse-specifieke lessen van 60 minuten. MKP is bestemd voor leerlingen van 10 t/m 13 jaar en wordt klassikaal aangeboden. 

Naast ons bestaand trainingsaanbod werken wij ook op vraag. Onze deskundige medewerkers kunnen voor u een training op maat ontwikkelen, die precies aansluit bij uw behoefte.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Bel dan naar de afdeling Trainingen, telefoonnummer 013 5839510. Of stuur een mail naar trainingen@imwtilburg.nl.

Download hier de folder Marietje Kessels Project (MKP)