Overslaan en naar de inhoud gaan

Meidenvenijn wordt met dit programma bespreekbaar gemaakt. Het programma kan worden ingezet als eenmalige preventie-les. Of als training, als er sprake is van zorgwekkend meidenvenijn.

Meisjes pesten meestal door middel van sociale relaties: roddelen over het slachtoffer, buitensluiten, negeren of isoleren. In meidengroepen heerst er vaak een ‘koningin’. Dit populaire meisje omringt zich met hofdames en trouwe onderdanen. Zij bepaalt wie bij haar club hoort en wie niet. In elke klas of meidengroep zie je in meer of mindere mate deze typische meidenrollen. Het machtsspel van de koningin en haar hofkliek leidt altijd tot probleemsituaties, zoals (online) roddelen, pesten en buitensluiten.

Op een speelse en aantrekkelijke manier proberen we de meiden inzicht te geven in hun eigen ‘kliek’. We gebruiken rollenspellen, oefeningen en voeren gesprekken. Het programma is voor meisjes vanaf 10 jaar. Het programma kan zowel gericht als preventief ingezet worden in het basis- en voortgezet  onderwijs, maar ook op andere plekken waar groepen meisjes bij elkaar zijn. Zoals sportclubs, MBO`s, jeugd- en zorginstellingen. Het trainingsprogramma bestaat uit een tot vier bijeenkomsten van minimaal 2 uur, afhankelijk van de vraag.

Naast ons bestaand trainingsaanbod werken wij ook op vraag. Onze deskundige medewerkers kunnen voor u een training op maat ontwikkelen, die precies aansluit bij uw behoefte.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Bel dan naar de afdeling Trainingen, telefoonnummer 013 5839510. Of stuur een mail naar trainingen@imwtilburg.nl.