Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit programma kan preventief worden ingezet of bij een actueel pestprobleem. Afhankelijk van de leeftijdsgroep wordt het programma aangepast.

We doen verschillende rollenspellen en (samenwerkings-)oefeningen met de groep en de docent. Na een gezamenlijk rollenspel volgt een gesprek over pesten. We creëren tijdens dit gesprek een veilige sfeer waarin jongeren eerlijk kunnen zijn naar zichzelf en de ander. Leerlingen krijgen inzicht in de verschillende rollen bij het pesten. En ze worden zich bewust welke impact pesten heeft op iemands leven en wat mogelijke gevolgen zijn. Door de training kunnen leerlingen pestproblemen bespreken zonder te gaan beschuldigen. Sorry zeggen wordt nu mogelijk. Ze krijgen inzicht in groepsdruk en leren vaardigheden om hiermee om te gaan. Ook leren ze stevig staan en beter samenwerken. Leerlingen weten na de training wat ze kunnen doen wanneer er gepest wordt.

Deze lessen bieden we aan op maat voor groep 5 tot en met 8 van de basisschool. Het aanbod: een gastles van 1,5 uur tot een programma van 3 sessies, afhankelijk van de vraag.

Naast ons bestaand trainingsaanbod werken wij ook op vraag. Onze deskundige medewerkers kunnen voor u een training op maat ontwikkelen, die precies aansluit bij uw behoefte.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Bel dan naar de afdeling Trainingen, telefoonnummer 013 5839510. Of stuur een mail naar trainingen@imwtilburg.nl.