Overslaan en naar de inhoud gaan

We bieden een anti-pest programma op maat voor leerlingen van de middelbare school en het MBO. Dit kan preventief of bij een actueel pestprobleem.

De intensiteit van het programma is afhankelijk van de exacte vraag van een school. Meest preventief is een les rond het thema pesten. Daarin is pesten bespreekbaar en krijgen leerlingen uitleg over wat ze kunnen doen wanneer er (digitaal) wordt gepest. Daarnaast bieden wij, bij actuele pestproblematiek, trainingen van drie dagdelen aan. Daarin werken leerlingen met uiteenlopende thema’s zoals groepsdruk, respectvol met elkaar omgaan en samenwerken. Leerlingen krijgen inzicht in de verschillende rollen bij pesten en worden zich bewust van de impact die pesten heeft op iemands leven. We creëren tijdens de aanpak een veilige sfeer waarin leerlingen eerlijk kunnen zijn naar zichzelf en de ander. 

Naast ons bestaand trainingsaanbod werken wij ook op vraag. Onze deskundige medewerkers kunnen voor u een training op maat ontwikkelen, die precies aansluit bij uw behoefte.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Bel dan naar de afdeling Trainingen, telefoonnummer 013 5839510. Of stuur een mail naar trainingen@imwtilburg.nl.