Overslaan en naar de inhoud gaan

De training Eigen Kracht Groep (EKG) helpt u om op eigen kracht problemen aan te kunnen en op te lossen. We gaan ervan uit dat u zelf de deskundige bent als het gaat over uw eigen leven en het beste aanvoelt wat bij u past. U ontdekt uw eigen kwaliteiten en eigenschappen, waarmee u haalbare doelen kunt stellen en bereiken.
Ook leert u wat uw eigen sociale netwerk (de mensen in uw omgeving) voor u kunnen betekenen.
 

Vier bijeenkomsten
De training Eigen Kracht Groep bestaat uit vier bijeenkomsten van gemiddeld twee uur per bijeenkomst. U kunt deelnemen aan een ochtend-, middag- of avondtraining. Binnen de training werkt u in uw eigen Eigen Kracht Groep. Deze groep bestaat uit meerdere deelnemers en twee trainers. De EKG-training wordt doorlopend gedurende het hele jaar gegeven op onze verschillende locaties. 

Meedoen aan de training Eigen Kracht Groep is gratis.

Ontdek uw Eigen Kracht
Tijdens de training werken we, door middel van leuke werkvormen én de steun van uw medegroepsleden, aan uw hulpvraag. De inhoud van de training is afgestemd op de vragen en behoeften die voor u en andere deelnemers belangrijk zijn. U krijgt hulp bij het bepalen van de doelen die u wilt behalen en gaat hiermee vervolgens zelf aan de slag. De trainers maken met iedere deelnemer een persoonlijk stappenplan.

Na vier weken behalen we resultaat: u heeft uw probleem zelf aangepakt. U heeft een beter idee hoe u verder kunt en wat daarvoor nodig is. Eigen Kracht Werkt! 

Locatie: MFA 't Kruispunt, Sinopelstraat 1

Meer ondersteuning nodig?
Als blijkt dat u na de training Eigen Kracht Groep nog verdere ondersteuning van een hulpverlener van het IMW nodig heeft, dan bespreken wij dit in onderling overleg.