Overslaan en naar de inhoud gaan

De professionele hulpverleners van het IMW bieden advies en ondersteuning bij vragen of problemen waar u zelf of met hulp uit uw omgeving niet uitkomt. Bijvoorbeeld op het gebied van opvoeding, echtscheiding, geldproblemen, huiselijk geweld of wanneer u met uzelf in de knoop zit. Samen kijken wij wat u nodig heeft, zodat u zelf weer verder kunt.

Wij helpen kinderen, jongeren en volwassenen in Tilburg, Goirle, Gilze en Rijen en Dongen. Onze hulp is gratis en altijd bij u in de buurt. Loop gerust eens binnen tijdens één van onze inloopspreekuren of bel of mail ons.

De Toegang
In Tilburg werkt het IMW in de Toegang, samen met GGD Hart voor Brabant, MEE regio Tilburg en Loket Z, de afdelingen Werk & Inkomen en Schuldhulpverlening van de gemeente. Deze organisaties zorgen voor hulp en ondersteuning dichtbij en op maat. U kunt bij hen terecht met vragen over zorg, werk & inkomen of jeugdhulp. Zij werken vanuit de wijk en volgens dezelfde aanpak. Waar nodig komt er één plan voor één gezin. De professionals van deze partners bieden zelf ondersteuning of regelen dat er intensieve hulp komt. U krijgt één contactpersoon.

Logorij partners T-aanpak.jpg

Meer informatie over de Toegang vindt u op de website van de gemeente Tilburg.

Dongen, Goirle en Gilze en Rijen
In de gemeente Dongen maakt het IMW deel uit van De Entree. In Gilze en Rijen participeert het IMW in het Sociaal Team, samen met de gemeente en andere organisaties. In de gemeente Goirle maakt het IMW, samen met de gemeente, MEE en ContourdeTwern,  deel uit van ’t Loket.  U kunt hier terecht met al uw vragen rondom hulp, zorg en ondersteuning.

Meer informatie vindt u op de websites van de betreffende gemeentes.

Samenwerking
We staan midden in de samenleving en trekken gezamenlijk op met onder andere gemeenten, huisartsen, wijkverpleging, kinderdagverblijven, scholen, woningcorporaties en andere hulporganisaties. We maken afspraken over wie wat doet voor u of uw gezin. Zo voorkomen we dat u onnodig van het kastje naar de muur wordt gestuurd of uw verhaal telkens opnieuw moet vertellen. Het belangrijkste uitgangspunt is dat u en uw omgeving centraal staan. Lees meer