Overslaan en naar de inhoud gaan

Per 1 juli 2018 zal ik IMW Tilburg gaan verlaten. Op die datum gaat de Coöperatie Toegang Tilburg van start. Omdat het grootste deel van het werk van het IMW dan onder de gezamenlijke regie en verantwoordelijkheid van de coöperatie gaat vallen, is het een logisch moment om tot aanpassing in de directie van het IMW te komen.

 

De organisatiestructuur van IMW was per 1-1-2018 al aangepast, maar deze volgende stap is nodig omdat er geen volwaardige directiefunctie meer nodig is. De bestuursfunctie zal per 1 juli worden ingevuld door de huidige managers primair proces, Ilja van den Hoek en Johan van Gurp. Zij vormen dan gezamenlijk de Raad van Bestuur van het IMW.

 

Ik kan het me goed voorstellen dat dit bericht enigszins als een verrassing komt, maar ik beschouw het als een logische vervolgstap voor het IMW. In de komende maanden wil ik me nog hard inzetten om de coöperatie Toegang in Tilburg goed van start te laten gaan en om een start te maken met de ontwikkeling van een toekomstvisie op het IMW. Ik wil graag nog met medewerkers van het IMW en met partners in gesprek over hoe een duurzame toekomst voor het IMW er uit moet zien in het perspectief van de ontwikkeling van het sociaal domein in ons werkgebied. En zo mogelijk ook nog met elkaar een stap zetten op weg naar die toekomst.

 

Bart de Leede

20 maart 2018