Overslaan en naar de inhoud gaan

Thema avond
SEKSUEEL MISBRUIK? HELP HET TABOE TE DOORBREKEN!

 
Gilze en Rijen, Dongen – Seksueel misbruik is aan de orde van de dag. Toch is het taboe rondom dit thema nog steeds enorm. Blauwe Maan wil daarom het thema op de kaart zetten in de gemeenten Gilze en Rijen en Dongen. In samenwerking met IMW (maatschappelijk werk) en VIP Voor Elkaar organiseert zij een gevarieerde thema avond voor inwoners en professionals op 12 september a.s. in De Boodschap in Rijen.

Het kan iedereen gebeuren
Blauwe Maan biedt hulp aan slachtoffers van seksueel misbruik (en hun partner/familie) in de regio Hart van Brabant. Directeur Ellen Roskes: “#MeToo, misbruik in de kerk, in de sport, op school of op het werk. Je hoort het steeds vaker. Desondanks zwijgen veel slachtoffers liever, uit gevoelens van angst, schuld en vooral schaamte. Wij zien dat dagelijks in de hulpverlening. Terwijl het iedereen kan gebeuren. Iedereen kent wel íemand. Daarom willen we het thema bespreekbaar maken en daarbij de drempel om hulp te zoeken verlagen.”

Samen het taboe doorbreken
Ginny van Dongen, gebiedscoördinator IMW: “Seksueel misbruik komt overal voor. Met collectief wegkijken en zwijgen lossen we dit nooit op. Met erover praten wel. Want we hebben het hier over een structureel, maatschappelijk probleem, dat ons in principe allemaal aangaat. Dus moeten we dat samen aanpakken. Samen seksuele grensoverschrijding, in welke vorm dan ook, bespreekbaar maken en het taboe doorbreken.”

Donderdag 12 september van 19.00 – 21.30 u. in cultureel centrum De Boodschap, Nassaulaan 62-64 te Rijen. Inloop vanaf 19.00 u. Opening door de wethouder en het programma bestaat uit o.a. ervaringsverhalen, feiten & cijfers en thematafels. Toegang is gratis.

www.blauwemaan.nl
www.vipvoorelkaar.nl
www.imwtilburg.nl