Overslaan en naar de inhoud gaan

Het Marietje Kessels Project (MKP) is vernieuwd! Tijden veranderen, en wij veranderen mee. Op het gebied van weerbaarheid is de afgelopen jaren veel gebeurd. De situaties waar kinderen in terecht kunnen komen, spelen zich meer dan ooit af in de digitale wereld. 

MKP is een seksespecifieke training, wat fijn en goed werkt voor de leerlingen. Toch merken we dat het meerwaarde heeft om de vaardigheden die je leert ook in de hele groep te oefenen. In het programma (van 10 tot 12 lessen) hebben we 2 gezamenlijke lessen opgenomen, waarbij we werken aan een veilig klimaat in de klas en aan samenwerken.

Om tot een goed leerresultaat te komen, is het voor kinderen belangrijk om zichzelf in een fijne en veilige omgeving te kunnen ontwikkelen. We zetten daarom bij MKP steeds meer in op een veilig klimaat in de klas. Hoe kan je voor jezelf opkomen zonder daarbij een ander te kwetsen? Hoe kan je rekening houden met de grenzen van een ander? Hoe los je conflicten op een rustige manier op?

Alles wat goed is aan het Marietje Kessels Project hebben we behouden. We maken nog steeds gebruik van Rots en Water, we werken veel fysiek en bespreken thema’s als kindermishandeling en pesten.  Dit hebben we vernieuwd:

  • Minimaal 2 gezamenlijke lessen met de hele klas ( in overleg met de leerkracht);
  • Aandacht voor digitale weerbaarheid; 
  • Meer aandacht voor de sfeer in de groep;
  • Meer samenwerking met de leerkracht, door materiaal aan te bieden voor in de klas;
  • Flexibel meebewegen met actuele situaties die zich voordoen in de groep.

Meer informatie of vragen?
Neem dan contact op met Kara van Gils (k.vangils@imwtilburg.nl en tel. 0686830087).